Fasírt receptek

Töltött cukkini

  Hozzávalók   40 dkg darált hús 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj 10-15 dkg olajbogyó 1 dl főzőtejszín 2 dl passzírozott paradicsom fűszerek: só, bors, bazsalikom 2-3 kisebb cukkini 15 dkg reszelt sajt   Elkészítés   Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot,… Tovább »

Húskenyér

  Hozzávalók   1 kg darált pulykahús 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 15 dkg zsemlemorzsa 2 tojás fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű, majoránna 4 evőkanál ketchup 1 evőkanál méz 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet   Elkészítés   Egy kisebb lábasban összekeverjük a ketchupot, mézet, szójaszószt és a balzsamecetet. Pár percig forraljuk. A vöröshagymát… Tovább »

Mexikói saláta

A blog nevét tekintve ez egy rendhagyó recept. A nemzetközi konyha egyik különleges étele, melyet gyorsan asztalra tehetünk, télen is elérhető alapanyagokból készül, és családi, baráti összejövetelekkor is kínálhatjuk.   Hozzávalók   50 dkg darált marhahús 2-3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj 4 + 2 paradicsom 1 fej jégsaláta 2 db konzerv kukorica 2 db… Tovább »

Rafinált vagdalt

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy hétvégi-, vagy ünnepi sültből még két nap múlva is a hűtőben volt egy kis maradék. Az alábbi receptet az ilyen maradékok felhasználására javaslom.   Hozzávalók   60 dkg burgonya 20 dkg maradék sült hús 10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 dl tej fűszerek:… Tovább »

Májas vagdalthús

A máj kiemelkedően fontos vasforrás, érdemes rendszeresen fogyasztani. A marhamáj a méltatlanul népszerűtlen alapanyagok között szerepel, mert jellegzetesen erős íze van. Ezt úgy finomíthatjuk, hogy elkészítés előtt néhány órára beáztatjuk tejbe. Ezúttal sertéshússal kevert fasírt készül belőle, a jellegzetes ízét így is elveszíti.   Hozzávalók   25 dkg darált sertés hús 35 dkg marhamáj 1… Tovább »

Libamell-fasírt

Ezt a receptet azért osztom meg most, mert közeledik a Márton-nap (november 11.), ami a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Novemberben már le lehet vágni a tömött libákat, ezért a Márton-napi ételek általában libahúsból készülnek, mert a mondás szerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”.    Hozzávalók   1 egész… Tovább »

Hamis fasírt

Ezt az ételt akkor készítettem el először, amikor a hűtőben “elbújt” egy bontott csomag virsli, aminek a szavatossága aznap járt le.      Hozzávalók   40 dkg virsli 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg főtt krumpli 1 kis pohár tejföl 1 evőkanál mustár fűszerek: só, bors, 1-2 morzsolt zsályalevél 5 evőkanál zsemlemorzsa olaj… Tovább »

Palóc húspogácsa

A Palóc recept a magyar szokásokkal ellentétben, a massza megkötéséhez nem használ tojást. Érdemes kipróbálni, ha valami gyorsan elkészíthető különlegességre vágyunk.   Hozzávalók   25-25 dkg darált sertés-, és marhahús vegyesen 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 2 db szikkadt zsemle tej 2 teáskanál mustár 2 teáskanál csípős pirosarany (aki nem szereti a csípőset, az… Tovább »

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt     Hozzávalók   50 dkg darált sertéshús 10 dkg füstölt szalonna 3 szál zsenge sárgarépa 30 dkg zöldborsó 1 zöldpaprika 1 szikkadt zsemle 1 tojás 1 fej vöröshagyma fél csokor petrezselyemzöld fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió olaj a sütéshez   Elkészítés   1. A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát… Tovább »

A fasírt története

Már az ókorban is ismert volt a fűszeres vagdalthúsból készült étel. Az étel magyar elnevezése a német faschiertes Fleisch (vagdalthús) kifejezés hallatán kerülhetett be a magyar szóhasználatba. Eredeti magyar alakja a fasírozott volt, majd később ez átalakult a rövid fasírt kifejezésre. Már az ókori rómaiak is készítették. A kagylóból, tintahalból, garnéla rákból, polipból, és persze… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!