Padlizsános vagdalt
Hozzávalók
50 dkg pulykacomb darálva
2 db padlizsán
2 db tojás sárgája
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A padlizsánokat mossuk meg, törölgessük szárazra, majd csomagoljuk be egyesével alufóliába. Tegyük be a felmelegített sütőbe, és süssük 35 percig.
- Egy tálba szedjük ki a héjából a sült padlizsánt. Adjuk hozzá a darált húst, a két tojás sárgáját, és fűszerezzük ízlés szerint.
- Vizes kézzel formázzunk pogácsákat, és forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát.
Párolt rizzsel tálaljuk.
A görcsoldó hatású köményről itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!