Padlizsános vagdalt

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg pulykacomb darálva

2 db padlizsán

2 db tojás sárgája

fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, petrezselyemzöld

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A padlizsánokat mossuk meg, törölgessük szárazra, majd csomagoljuk be egyesével alufóliába. Tegyük be a felmelegített sütőbe, és süssük 35 percig.
  2. Egy tálba szedjük ki a héjából a sült padlizsánt. Adjuk hozzá a darált húst, a két tojás sárgáját, és fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Vizes kézzel formázzunk pogácsákat, és forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát.

Párolt rizzsel tálaljuk.

A görcsoldó hatású köményről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »