Sajtos húspogácsa

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg darált hús

25 dkg trappista sajt

2 db sajtos kifli

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás

fűszerek: só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, 1 teáskanál fűszerpaprika

2-3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A kifliket vízbe áztatjuk. A hagymákat megtisztítjuk és aprítjuk. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a  kinyomkodott kifliket, a tojást, a hagymákat és befűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Keverés után 15 percig pihentetjük.
  3. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ünnepek alkalmával hidegtálon is megállja a helyét, de majonézes saláták mellé is kitűnő választás lehet.

A burgonyafélék családjába tartozó fűszerpaprikáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »