Pikáns citromos fasírt

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

0,5 kg darált hús

1,5 db zsemle

1 db tojás

1-1 db citrom és alma

fűszerek: só, őrölt bors, rozmaring, őrölt kömény, 1 teáskanál fűszerpaprika

Szükség esetén zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Lereszeljük az almát, a citromot kifacsarjuk (csak a levére van szükségünk).
  2. A kinyomkodott zsemlét tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a reszelt almát, és a citromlét. Befűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. Ha a massza túl lágy, zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
  3. Forró olajban kisütjük.

Salátával tálaljuk.

Az idegerősítőként is használt rozmaringról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »