Tökfasírt

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 kg gyalult spárgatök

2 db tojás

3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa

fűszerek: só, őrölt fehér bors, kapor

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A gyalult tököt besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levet, amit eresztett.
  2. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a fűszereket, beletesszük a kinyomkodott tököt, és a lisztet, majd keverjük össze alaposan (a sót csak ekkor tegyük bele, kóstolás után). Ha a massza túl híg, a zsemlemorzsával tudjuk sűríteni addig, amíg jól formázható lesz.
  3. Kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Önmagában, vagy friss salátával is fogyaszthatjuk.

A kapor nem ismeretlen a népi gyógyászat számára sem. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »