Halpogácsa – Gluténérzékenyeknek is

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg afrikai harcsafilé (vagy busa filé)

25 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)

3 tojás

8 dl alaplé (lehet zöldségleves kockából)

1 dl citromlé

fűszerek: só, szerecsendió, bazsalikom, 1 evőkanál reszelt citromhéj (szárított vagy friss)

olaj a sütéshez

Elkészítés 

  1. A zabpelyhet 20 percre beáztatjuk a langyos alaplébe. A halfilét konyhai aprítógépben felaprítjuk.
  2. A zabpelyhet gyengéden kinyomkodjuk és egy nagyobb tálba tesszük. Belekeverjük a tojásokat, a citromlét és a fűszereket, majd hozzáadjuk a halhúst is. Alaposan összekeverjük.
  3. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és olajban kisütjük. Sütőben is megsüthetjük, ebben az esetben laposabb pogácsákat formázunk, és a tetejüket megkenjük olajjal, a sütés félidejénél megfordítjuk, és a tetejét ismét megkenjük olajjal.

Friss salátával kínáljuk, de bármilyen majonézes saláta is nagyon jól illik hozzá.

A bazsalikom remekül passzol a szárnyas és a hal ételekhez. Hogy milyen jótékony tulajdonságai vannak, arról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »