Bolognai szósz

Ma nem egy klasszikus vagdalt receptet hoztam. Amiért mégis létjogosultsága van ezen az oldalon, az az, hogy darált húsból készítjük. A családom nagyon szereti, gyakran készítem ezt a finomságot.

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg darált hús (akkor a legfinomabb, ha 25-25 dkg sertés/marha vegyesen)

15 dkg kolozsvári szalonna

1-2 evőkanál olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

500 ml passzírozott paradicsom

fűszerek: só, őrölt bors, bazsalikom, oregánó, 1/4 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál barna cukor

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát préseljük, a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk.
  2. Kezdjük el pirítani a szalonnát az olajban, majd amikor engedett némi zsírt, dobjuk rá a vöröshagymát. Pár perc múlva adjuk hozzá a sárgarépát, majd újabb pár perc után a darált húst is. Öntsük rá a passzírozott paradicsomot, tegyük bele a fokhagymát, és fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Alacsony hőfokon főzzük 40-60 percet. Ez idő alatt főzzünk hozzá köretként spagetti tésztát.

Frissen a legfinomabb. Ínyencek reszelt sajtot is szórhatnak a tetejére.

A fahéj amellett, hogy kedvelt fűszer, az olaja felveszi a küzdelmet a fogszuvasodással, és más betegségek esetén is sikerrel alkalmazzák. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,
Tovább a blogra »