Mustáros vagdalt

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg darált hús (lapocka)

2 db nagyobb héjában főtt burgonya

1 kis fej hagyma

2 tojás

1 evőkanál mustár

2-3 evőkanál zsemlemorzsa

fűszerek: só, őrölt bors, fél kávéskanál tárkony

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A tojásokat egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük a fűszereket és a mustárt, majd belereszeljük a megtisztított főtt burgonyát.
  2. Beletesszük a darált húst, és a nagyon apróra vágott vöröshagymát is. Alaposan összekeverjük. Ha túl lágy a masszánk, akkor zsemlemorzsával sűrítjük.
  3. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Finomfőzelékkel vagy édesburgonyával tálaljuk.

A tárkonyt a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák. Teájának jótékony hatásairól itt olvashatsz többet.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »