Húskenyér

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 kg darált pulykahús

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

15 dkg zsemlemorzsa

2 tojás

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű, majoránna

4 evőkanál ketchup

1 evőkanál méz

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

  1. Egy kisebb lábasban összekeverjük a ketchupot, mézet, szójaszószt és a balzsamecetet. Pár percig forraljuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük.
  3. Egy nagyobb tálba beleütjük a tojásokat és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a húst, a hagymákat és a zsemlemorzsát, és keményebb masszát gyúrunk belőle.
  4. A húsmasszából cipót formázunk és beletesszük egy tepsibe. Ráöntjük a mázat, és alaposan bekenjük vele.
  5. 180 fokos sütőben 40-60 perc alatt készre sütjük.

Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

A kenőcsökben viszketéscsillapítóként használatos kakukkfűnek számos további jótékony hatása van. Ezekről itt olvashatsz többet.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »