Mexikói saláta

A blog nevét tekintve ez egy rendhagyó recept. A nemzetközi konyha egyik különleges étele, melyet gyorsan asztalra tehetünk, télen is elérhető alapanyagokból készül, és családi, baráti összejövetelekkor is kínálhatjuk.

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg darált marhahús

2-3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

4 + 2 paradicsom

1 fej jégsaláta

2 db konzerv kukorica

2 db avokádó

1 db lime

1 kis pohár tejföl

2 evőkanál majonéz

10-15 dkg reszelt sajt

fűszerek: só, bors, római kömény, oregano, worchestershire szósz

1 csomag tortilla chips

Elkészítés

  1. A darált húst pirítsuk meg az olajon, tegyünk rá 2 hámozott és felkockázott paradicsomot, ízesítsük a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel (a worchestershire szószból nem kell sok, mert erőteljes íze van). Addig pároljuk, míg meg nem puhul, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A salátát vágjuk csíkokra. Az avokádót magozás után szeleteljük fel és locsoljuk meg a lime levével. A paradicsomot kockázzuk fel. A kukorica konzerveket csöpögtessük le.
  3. A tejfölt keverjük el a majonézzel és a sajttal, ha szükséges sózzuk.
  4. Egy salátástálba rétegezzük bele a hozzávalókat, a tetejét szórjuk meg a chipsszel.

Tálaláskor keverjük össze. Tortilla tésztát vagy pirítóst kínálhatunk mellé.

A római kömény főzetét étvágytalanság ellen fogyasztják. Hogy milyen ételek fűszerezésére használják, arról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »