Rafinált vagdalt

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy hétvégi-, vagy ünnepi sültből még két nap múlva is a hűtőben volt egy kis maradék. 

Az alábbi receptet az ilyen maradékok felhasználására javaslom.

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

60 dkg burgonya

20 dkg maradék sült hús

10 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

1 dl tej

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, kakukkfű

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, ledaráljuk. A főtt húst és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk (vagy aprítógépben aprítjuk).
  2. A felvert tojáshoz hozzáadom a tej felét és a fűszereket, majd az összes hozzávalót alaposan összekeverem. Ha szükséges, lehet még hozzáadni tejet, a lényeg, hogy jól megmunkálható masszát kapjunk.
  3. Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Párolt rizzsel és salátával kínáljuk.

A fertőtlenítő hatású kakukkfüvet igen széles körben használják. Erről itt olvashatsz bővebben.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »