A máj kiemelkedően fontos vasforrás, érdemes rendszeresen fogyasztani. A marhamáj a méltatlanul népszerűtlen alapanyagok között szerepel, mert jellegzetesen erős íze van. Ezt úgy finomíthatjuk, hogy elkészítés előtt néhány órára beáztatjuk tejbe. Ezúttal sertéshússal kevert fasírt készül belőle, a jellegzetes ízét így is elveszíti.
forrás: pixabay.com
25 dkg darált sertés hús
35 dkg marhamáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 szál sárgarépa
1 tojás
fűszerek: só, bors, petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
Zöldsalátát kínáljunk hozzá.
A fokhagymának egyes ókori népek varázserőt tulajdonítottak, Egyiptomban pedig szent növényként tisztelték. További érdekességeket itt olvashatsz erről a sokoldalú gyógy-, és fűszernövényről.