Palóc húspogácsa

A Palóc recept a magyar szokásokkal ellentétben, a massza megkötéséhez nem használ tojást. Érdemes kipróbálni, ha valami gyorsan elkészíthető különlegességre vágyunk.

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

25-25 dkg darált sertés-, és marhahús vegyesen

1 fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

2 db szikkadt zsemle

tej

2 teáskanál mustár

2 teáskanál csípős pirosarany (aki nem szereti a csípőset, az tehet bele csemegét)

fűszerek: só, bors, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 5 szál koriander zöld

fél doboz natúr joghurt

olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk a tejbe. Vágjuk egészen apróra a hagymát és a répát, és metéljük finomra a koriander zöldet.
  2. Egy tálba tegyük bele a húst, a nem túl szárazra kinyomkodott zsemléket, a zöldségeket, és a fűszereket, és egy villával alaposan keverjük össze. A végén adjuk hozzá a joghurtot, de ekkor már csak óvatosan keverjük.
  3. Vizes kézzel formázzunk belőle közepes méretű, lapos pogácsákat, és bő forró olajban süssük 10-12 percig. Miután ennek a fasírtnak magas a nedvességtartalma, közepes hőfokon kell sütni, és gyakran kell forgatni, nehogy leragadjon.

Rozmaringos burgonyával tálaljuk.

A koriander széleskörű felhasználásáról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »