Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

50 dkg darált sertéshús

10 dkg füstölt szalonna

3 szál zsenge sárgarépa

30 dkg zöldborsó

1 zöldpaprika

1 szikkadt zsemle

1 tojás

1 fej vöröshagyma

fél csokor petrezselyemzöld

fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió

olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát kevés vajon megfuttatjuk.

    A szikkadt zsemléket vízbe áztatjuk.
2. A tojást felütjük egy tálba, hozzákeverjük a fűszereket, és az aprított petrezselymet, majd a kicsavart zsemléket is bele tesszük.
3. A fűszeres keverékhez adjuk az apróra vágott vöröshagymát, a darált sertéshúst, és a szintén ledarált szalonnát.
4. Végül belekeverjük a párolt zöldségeket, pogácsákat formázunk belőle, és bő forró olajban kisütjük. 

Köretként adhatunk mellé párolt rizst, sült-, vagy főtt burgonyát, de akár párolt zöldséget is.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »