Húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók

40 dkg darált hús

1 tasak előfőzött rizs (nem megfőzve)

1 egész tojás

Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény

1,5 liter paradicsomlé

3 evőkanál olaj

2 evőkanál finomliszt

cukor ízlés szerint

bazsalikom

Elkészítés

  1. A tojást egy tálba ütöm, hozzákeverem a fűszereket, a darált húst, és a nyers rizst. Kisebb gombócokat formálok belőle.
  2. Egy lábosban világos rántást készítek, amit felöntök a paradicsomlével (én a saját magam által befőzöttet használom). Sózom, és ha szükséges, teszek bele cukrot is. 
  3. Amikor felforrt, beleteszem a húsgombócokat és kb. 45 perc alatt készre főzöm.

Tálaláskor megszórom bazsalikommal, és friss kenyeret kínálok mellé.

forrás: pixabay.com

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »