Hamburger pogácsa

Szerintem nincs jobb egy házi hamburgernél. Nem hízlal, a mi ízlésünk szerint készül, és sokkal finomabb, mint a “gyári”. Mindemellett hamar kész van és laktató. Szombatonként szokott készülni, amikor valami gyorsra vágyunk, hogy ne a konyhában menjen el az idő.

Hamburger

Hozzávalók

40 dkg darált hús (sertés és marha fele-fele arányban)

só, bors

5-6 evőkanál olíva olaj

3 db hamburger zsemle

3 db salátalevél

1 db uborka vagy paradicsom

1 kis fej lilahagyma

3 szelet cheddar sajt

majonéz, mustár, ketchup: ízlés szerint

Elkészítés

  1. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 3 lapos pogácsát készítünk belőle, majd bekenjük olíva olajjal.
  2. Serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a húspogácsákat. Mielőtt kész, tegyük rá a sajtszeleteket, így jobban ráolvad.
  3. Melegítsük fel a kettévágott hamburgerzsemlét. Ízlés szerinti öntetet tegyünk az aljára, majd a salátalevelet, és erre a sajttal borított húst. Jöhet az uborka vagy a paradicsom, és a lilahagyma, végül a szintén ízlés szerinti öntet. Tegyük rá a zsemle tetejét, és fogyasszuk jó ízűen.

forrás: pixabay.com

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »