Stefánia vagdalt

Tojással töltött fasírt

Hozzávalók

80 dkg darált hús

2 db szikkadt zsemle 

1 + 4 tojás

1 kis fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

5-6 szelet bacon szalonna

fűszerek: 0,5 mokkáskanálnyi bors; 1 teáskanálnyi só, pirospaprika, majoránna, petrezselyemlevél, őrölt kömény; és 1-2 levél morzsolt zsálya

Elkészítés

  1. A zsemlét áztassuk vízbe. Amíg megszívja magát, pucoljuk meg-, és aprítsuk fel a hagymákat, főzzünk keményre 4 tojást.
  2. Amíg a tojás fő, keverjük össze a fasírt hozzávalóit.
  3. Egy tepsibe fektessük le a bacon szeleteket, tegyük rá a hús felét, majd ültessük rá a megfőtt és megpucolt tojásokat. Ezután tegyük rá a hús másik felét, és formázzunk az egészből egy roládot. A bacon szalonnát hajtsuk fel az oldalára.
  4. 180 fokos sütőben 45-60 percig süssük, amíg szép piros nem lesz a teteje. 

Petrezselymes burgonyával és zöldségekkel, vagy savanyúsággal táljuk.

forrás: pixabay.com

A petrezselyem teafőzete nem ismeretlen a népi gyógyászatban sem, ám óvatosan kell bánni vele, mert bizonyos esetekben veszélyes is lehet. Arról, hogy hogyan érdemes gyógyító céllal fogyasztani, itt olvashatsz bővebben.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »