Fasírt receptek

Pikáns citromos fasírt

  Hozzávalók   0,5 kg darált hús1,5 db zsemle1 db tojás1-1 db citrom és almafűszerek: só, őrölt bors, rozmaring, őrölt kömény, 1 teáskanál fűszerpaprikaSzükség esetén zsemlemorzsa olaj a sütéshez   Elkészítés   A zsemlét beáztatjuk vízbe. Lereszeljük az almát, a citromot kifacsarjuk (csak a levére van szükségünk). A kinyomkodott zsemlét tálba tesszük, hozzáadjuk a darált… Tovább »

Vadfasírt

  Hozzávalók   60 dkg vadhús (bármilyen csont nélküli hús jó hozzá)2 db zsemle1 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1 evőkanál mustárfűszerek: só őrölt bors, petrezselyemzöld, morzsolt zsályalevél, 1/2 kávéskanál őrölt koriander Tej a zsemle beáztatásáhozOlaj a sütéshez   Elkészítés   A zsemléket beáztatjuk a tejbe. A hagymákat megtisztítjuk és lereszeljük. A kétszer ledarált vadhúshoz hozzáadjuk a… Tovább »

Indiai Kofta

  Hozzávalók   1 kg darált bárány hús (az eredeti recept szerint, de készíthetjük borjúból is)2 tojás sárgája4 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma5 dkg vaj (vagy 4 evőkanál olívaolaj)500 ml passzírozott paradicsom (vagy 60 dkg friss paradicsom hámozva, szeletelve)1-2 dl paradicsomlé vagy vízfűszerek: só, kurkuma, bazsalikom   Elkészítés   A hagymákat megpucoljuk. 1 fej vöröshagymát lereszelünk,… Tovább »

Szárnyas-fasírt

  Hozzávalók   50 dkg darált baromfi hús (csirke-, vagy pulykacomb, de akár mellhúsból is készíthető)1 db zsemle1 db tojás2-3 gerezd fokhagymafűszerek: só, borsikafű, bazsalikom, gyömbérolaj a sütéshez   Elkészítés   A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk. Egy nagyobb tálban a felvert tojáshoz adjuk a fűszereket és összekeverjük. Beletesszük a préselt fokhagymát, a… Tovább »

Mustáros vagdalt

  Hozzávalók   50 dkg darált hús (lapocka) 2 db nagyobb héjában főtt burgonya 1 kis fej hagyma 2 tojás 1 evőkanál mustár 2-3 evőkanál zsemlemorzsa fűszerek: só, őrölt bors, fél kávéskanál tárkony olaj a sütéshez   Elkészítés   A tojásokat egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük a fűszereket és a mustárt, majd belereszeljük a megtisztított… Tovább »

Húskenyér

  Hozzávalók   1 kg darált pulykahús 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 15 dkg zsemlemorzsa 2 tojás fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű, majoránna 4 evőkanál ketchup 1 evőkanál méz 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet   Elkészítés   Egy kisebb lábasban összekeverjük a ketchupot, mézet, szójaszószt és a balzsamecetet. Pár percig forraljuk. A vöröshagymát… Tovább »

Rafinált vagdalt

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy hétvégi-, vagy ünnepi sültből még két nap múlva is a hűtőben volt egy kis maradék. Az alábbi receptet az ilyen maradékok felhasználására javaslom.   Hozzávalók   60 dkg burgonya 20 dkg maradék sült hús 10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 1 dl tej fűszerek:… Tovább »

Májas vagdalthús

A máj kiemelkedően fontos vasforrás, érdemes rendszeresen fogyasztani. A marhamáj a méltatlanul népszerűtlen alapanyagok között szerepel, mert jellegzetesen erős íze van. Ezt úgy finomíthatjuk, hogy elkészítés előtt néhány órára beáztatjuk tejbe. Ezúttal sertéshússal kevert fasírt készül belőle, a jellegzetes ízét így is elveszíti.   Hozzávalók   25 dkg darált sertés hús 35 dkg marhamáj 1… Tovább »

Palóc húspogácsa

A Palóc recept a magyar szokásokkal ellentétben, a massza megkötéséhez nem használ tojást. Érdemes kipróbálni, ha valami gyorsan elkészíthető különlegességre vágyunk.   Hozzávalók   25-25 dkg darált sertés-, és marhahús vegyesen 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa 2 db szikkadt zsemle tej 2 teáskanál mustár 2 teáskanál csípős pirosarany (aki nem szereti a csípőset, az… Tovább »

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt     Hozzávalók   50 dkg darált sertéshús 10 dkg füstölt szalonna 3 szál zsenge sárgarépa 30 dkg zöldborsó 1 zöldpaprika 1 szikkadt zsemle 1 tojás 1 fej vöröshagyma fél csokor petrezselyemzöld fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió olaj a sütéshez   Elkészítés   1. A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!