Fasírt receptek

Padlizsános vagdalt

  Hozzávalók   50 dkg pulykacomb darálva2 db padlizsán2 db tojás sárgájafűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, petrezselyemzöldolaj a sütéshez   Elkészítés   A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A padlizsánokat mossuk meg, törölgessük szárazra, majd csomagoljuk be egyesével alufóliába. Tegyük be a felmelegített sütőbe, és süssük 35 percig. Egy tálba szedjük ki a héjából… Tovább »

Sajtos húspogácsa

  Hozzávalók   50 dkg darált hús25 dkg trappista sajt2 db sajtos kifli1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db tojásfűszerek: só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, 1 teáskanál fűszerpaprika2-3 dl olaj a sütéshez   Elkészítés   A kifliket vízbe áztatjuk. A hagymákat megtisztítjuk és aprítjuk. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük. A húst beletesszük egy… Tovább »

Pikáns citromos fasírt

  Hozzávalók   0,5 kg darált hús1,5 db zsemle1 db tojás1-1 db citrom és almafűszerek: só, őrölt bors, rozmaring, őrölt kömény, 1 teáskanál fűszerpaprikaSzükség esetén zsemlemorzsa olaj a sütéshez   Elkészítés   A zsemlét beáztatjuk vízbe. Lereszeljük az almát, a citromot kifacsarjuk (csak a levére van szükségünk). A kinyomkodott zsemlét tálba tesszük, hozzáadjuk a darált… Tovább »

Tökfasírt

  Hozzávalók   1 kg gyalult spárgatök2 db tojás3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsafűszerek: só, őrölt fehér bors, kapor olaj a sütéshez   Elkészítés   A gyalult tököt besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levet, amit eresztett. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a fűszereket, beletesszük a kinyomkodott tököt, és a lisztet, majd… Tovább »

Vadfasírt

  Hozzávalók   60 dkg vadhús (bármilyen csont nélküli hús jó hozzá)2 db zsemle1 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1 evőkanál mustárfűszerek: só őrölt bors, petrezselyemzöld, morzsolt zsályalevél, 1/2 kávéskanál őrölt koriander Tej a zsemle beáztatásáhozOlaj a sütéshez   Elkészítés   A zsemléket beáztatjuk a tejbe. A hagymákat megtisztítjuk és lereszeljük. A kétszer ledarált vadhúshoz hozzáadjuk a… Tovább »

Indiai Kofta

  Hozzávalók   1 kg darált bárány hús (az eredeti recept szerint, de készíthetjük borjúból is)2 tojás sárgája4 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma5 dkg vaj (vagy 4 evőkanál olívaolaj)500 ml passzírozott paradicsom (vagy 60 dkg friss paradicsom hámozva, szeletelve)1-2 dl paradicsomlé vagy vízfűszerek: só, kurkuma, bazsalikom   Elkészítés   A hagymákat megpucoljuk. 1 fej vöröshagymát lereszelünk,… Tovább »

Halpogácsa – Gluténérzékenyeknek is

  Hozzávalók   50 dkg afrikai harcsafilé (vagy busa filé)25 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)3 tojás8 dl alaplé (lehet zöldségleves kockából)1 dl citromléfűszerek: só, szerecsendió, bazsalikom, 1 evőkanál reszelt citromhéj (szárított vagy friss) olaj a sütéshez   Elkészítés    A zabpelyhet 20 percre beáztatjuk a langyos alaplébe. A halfilét konyhai aprítógépben felaprítjuk. A zabpelyhet… Tovább »

Szárnyas-fasírt

  Hozzávalók   50 dkg darált baromfi hús (csirke-, vagy pulykacomb, de akár mellhúsból is készíthető)1 db zsemle1 db tojás2-3 gerezd fokhagymafűszerek: só, borsikafű, bazsalikom, gyömbérolaj a sütéshez   Elkészítés   A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk. Egy nagyobb tálban a felvert tojáshoz adjuk a fűszereket és összekeverjük. Beletesszük a préselt fokhagymát, a… Tovább »

Töltött káposzta

  A töltött káposzta első magyar leírása 1695-ben jelent meg, de csak a 18. század közepén-, és török hatásra terjedt el Magyarországon. Ma már a magyar konyha egyik jellegzetes étele, melyet főleg disznóvágáskor (vidéken) és karácsonykor készítünk el. Egyszerre nagyobb mennyiséget  készítünk belőle, mert több napon át fogyasztható, és közben nő az élvezeti értéke.   Hozzávalók… Tovább »

Bolognai szósz

Ma nem egy klasszikus vagdalt receptet hoztam. Amiért mégis létjogosultsága van ezen az oldalon, az az, hogy darált húsból készítjük. A családom nagyon szereti, gyakran készítem ezt a finomságot.     Hozzávalók   50 dkg darált hús (akkor a legfinomabb, ha 25-25 dkg sertés/marha vegyesen) 15 dkg kolozsvári szalonna 1-2 evőkanál olívaolaj 1 nagy fej… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!