Fasírt receptek

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt     Hozzávalók   50 dkg darált sertéshús 10 dkg füstölt szalonna 3 szál zsenge sárgarépa 30 dkg zöldborsó 1 zöldpaprika 1 szikkadt zsemle 1 tojás 1 fej vöröshagyma fél csokor petrezselyemzöld fűszerek: só, bors, őrölt szerecsendió olaj a sütéshez   Elkészítés   1. A zöldborsót, a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott zöldpaprikát… Tovább »

A fasírt története

Már az ókorban is ismert volt a fűszeres vagdalthúsból készült étel. Az étel magyar elnevezése a német faschiertes Fleisch (vagdalthús) kifejezés hallatán kerülhetett be a magyar szóhasználatba. Eredeti magyar alakja a fasírozott volt, majd később ez átalakult a rövid fasírt kifejezésre. Már az ókori rómaiak is készítették. A kagylóból, tintahalból, garnéla rákból, polipból, és persze… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!