Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy hétvégi-, vagy ünnepi sültből még két nap múlva is a hűtőben volt egy kis maradék.
Az alábbi receptet az ilyen maradékok felhasználására javaslom.
forrás: pixabay.com
Hozzávalók
60 dkg burgonya
20 dkg maradék sült hús
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 dl tej
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, kakukkfű
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, ledaráljuk. A főtt húst és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk (vagy aprítógépben aprítjuk).
- A felvert tojáshoz hozzáadom a tej felét és a fűszereket, majd az összes hozzávalót alaposan összekeverem. Ha szükséges, lehet még hozzáadni tejet, a lényeg, hogy jól megmunkálható masszát kapjunk.
- Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Párolt rizzsel és salátával kínáljuk.
A fertőtlenítő hatású kakukkfüvet igen széles körben használják. Erről itt olvashatsz bővebben.
Szia!
Nagy érdeklődéssel olvastam ezt a bejegyzést,mely igen hasznos, értékes. Ajánlom megnézni a https://csirkemell.cafeblog.hu oldalt.