Fasírt receptek

Hamburger pogácsa

Szerintem nincs jobb egy házi hamburgernél. Nem hízlal, a mi ízlésünk szerint készül, és sokkal finomabb, mint a “gyári”. Mindemellett hamar kész van és laktató. Szombatonként szokott készülni, amikor valami gyorsra vágyunk, hogy ne a konyhában menjen el az idő.

Hamburger

 

Hozzávalók

 

40 dkg darált hús (sertés és marha fele-fele arányban)

só, bors

5-6 evőkanál olíva olaj

3 db hamburger zsemle

3 db salátalevél

1 db uborka vagy paradicsom

1 kis fej lilahagyma

3 szelet cheddar sajt

majonéz, mustár, ketchup: ízlés szerint

 

Elkészítés

 

  1. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 3 lapos pogácsát készítünk belőle, majd bekenjük olíva olajjal.
  2. Serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a húspogácsákat. Mielőtt kész, tegyük rá a sajtszeleteket, így jobban ráolvad.
  3. Melegítsük fel a kettévágott hamburgerzsemlét. Ízlés szerinti öntetet tegyünk az aljára, majd a salátalevelet, és erre a sajttal borított húst. Jöhet az uborka vagy a paradicsom, és a lilahagyma, végül a szintén ízlés szerinti öntet. Tegyük rá a zsemle tetejét, és fogyasszuk jó ízűen.

forrás: pixabay.com

 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Szuper étel, enni kell, köszönöm, írtál róla.
    Javaslom megnézni a https://lelekgyogyir.wordpress.com/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!