Hozzávalók
50 dkg darált hús
25 dkg trappista sajt
2 db sajtos kifli
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
fűszerek: só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, 1 teáskanál fűszerpaprika
2-3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
- A kifliket vízbe áztatjuk. A hagymákat megtisztítjuk és aprítjuk. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük.
- A húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a kinyomkodott kifliket, a tojást, a hagymákat és befűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Keverés után 15 percig pihentetjük.
- Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ünnepek alkalmával hidegtálon is megállja a helyét, de majonézes saláták mellé is kitűnő választás lehet.
A burgonyafélék családjába tartozó fűszerpaprikáról itt olvashatsz bővebben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: