Hozzávalók
0,5 kg darált hús
1,5 db zsemle
1 db tojás
1-1 db citrom és alma
fűszerek: só, őrölt bors, rozmaring, őrölt kömény, 1 teáskanál fűszerpaprika
Szükség esetén zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A zsemlét beáztatjuk vízbe. Lereszeljük az almát, a citromot kifacsarjuk (csak a levére van szükségünk).
- A kinyomkodott zsemlét tálba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, a tojást, a reszelt almát, és a citromlét. Befűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. Ha a massza túl lágy, zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
- Forró olajban kisütjük.
Salátával tálaljuk.
Az idegerősítőként is használt rozmaringról itt olvashatsz bővebben.
Szia!
Ezek mind hasznos információk, melyeket köszönettel fogadok. Javaslom megtekinteni a https://karaj.cafeblog.hu/ oldalt.