Fasírt receptek

Sajtos húspogácsa

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg darált hús
25 dkg trappista sajt
2 db sajtos kifli
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
fűszerek: só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, 1 teáskanál fűszerpaprika
2-3 dl olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A kifliket vízbe áztatjuk. A hagymákat megtisztítjuk és aprítjuk. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a  kinyomkodott kifliket, a tojást, a hagymákat és befűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Keverés után 15 percig pihentetjük.
  3. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Ünnepek alkalmával hidegtálon is megállja a helyét, de majonézes saláták mellé is kitűnő választás lehet.

 

A burgonyafélék családjába tartozó fűszerpaprikáról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!