Fasírt receptek

Almás húskenyér

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
3 db alma (édes)
2 db tojás
3-4 evőkanál liszt
3 dkg vaj
fűszerek: só, 1 kávéskanál őrölt fehér bors, 2-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg és őrölt fahéj, 1 teáskanál reszelt citromhéj

 

Elkészítés

 

  1. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. 
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a tojásokat (ne verjük fel), a fűszereket, és 2 evőkanál lisztet. Alaposan keverjük össze. Ha úgy látjuk, hogy híg a massza, tegyünk még lisztet hozzá (jól formázhatónak kell lenni).
  3. Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd tegyük bele a megformázott almás húsmasszát. Takarjuk le fóliával és tegyük be a hideg sütőbe.
  4. 180 fokon 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 15-25 perc alatt megpirítjuk.

Bármilyen köret jól illik hozzá.

 

A szegfűszeg legfontosabb pozitív tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatása, de stressz ellen is alkalmazzák. Hogy mi mindenre alkalmazzák még, arról itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Hasznos információkat osztottál meg, amelyeket köszönettel veszek. Javaslom megnézni a https://gulyasleves.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!