fotó: pixabay.com
Hozzávalók
50 dkg darált hús (lapocka vagy dagadó)
3 db alma (édes)
2 db tojás
3-4 evőkanál liszt
3 dkg vaj
fűszerek: só, 1 kávéskanál őrölt fehér bors, 2-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg és őrölt fahéj, 1 teáskanál reszelt citromhéj
Elkészítés
- Az almát megtisztítjuk és lereszeljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, a tojásokat (ne verjük fel), a fűszereket, és 2 evőkanál lisztet. Alaposan keverjük össze. Ha úgy látjuk, hogy híg a massza, tegyünk még lisztet hozzá (jól formázhatónak kell lenni).
- Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd tegyük bele a megformázott almás húsmasszát. Takarjuk le fóliával és tegyük be a hideg sütőbe.
- 180 fokon 60 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 15-25 perc alatt megpirítjuk.
Bármilyen köret jól illik hozzá.
A szegfűszeg legfontosabb pozitív tulajdonsága a gyulladáscsökkentő hatása, de stressz ellen is alkalmazzák. Hogy mi mindenre alkalmazzák még, arról itt olvashatsz bővebben.
Szia!
Hasznos információkat osztottál meg, amelyeket köszönettel veszek. Javaslom megnézni a https://gulyasleves.cafeblog.hu oldalt.