Hozzávalók
1 kg gyalult spárgatök
2 db tojás
3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
fűszerek: só, őrölt fehér bors, kapor
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A gyalult tököt besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levet, amit eresztett.
- Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a fűszereket, beletesszük a kinyomkodott tököt, és a lisztet, majd keverjük össze alaposan (a sót csak ekkor tegyük bele, kóstolás után). Ha a massza túl híg, a zsemlemorzsával tudjuk sűríteni addig, amíg jól formázható lesz.
- Kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Önmagában, vagy friss salátával is fogyaszthatjuk.
A kapor nem ismeretlen a népi gyógyászat számára sem. Erről itt olvashatsz bővebben.
Értékes információkat adsz jelen bejegyzésedben, köszönöm. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com oldalt.