Fasírt receptek

Tökfasírt

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 kg gyalult spárgatök
2 db tojás
3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
fűszerek: só, őrölt fehér bors, kapor

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A gyalult tököt besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levet, amit eresztett.
  2. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a fűszereket, beletesszük a kinyomkodott tököt, és a lisztet, majd keverjük össze alaposan (a sót csak ekkor tegyük bele, kóstolás után). Ha a massza túl híg, a zsemlemorzsával tudjuk sűríteni addig, amíg jól formázható lesz.
  3. Kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Önmagában, vagy friss salátával is fogyaszthatjuk.

 

A kapor nem ismeretlen a népi gyógyászat számára sem. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Értékes információkat adsz jelen bejegyzésedben, köszönöm. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!