fotó: pixabay.com
Hozzávalók
50 dkg afrikai harcsafilé (vagy busa filé)
25 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)
3 tojás
8 dl alaplé (lehet zöldségleves kockából)
1 dl citromlé
fűszerek: só, szerecsendió, bazsalikom, 1 evőkanál reszelt citromhéj (szárított vagy friss)
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A zabpelyhet 20 percre beáztatjuk a langyos alaplébe. A halfilét konyhai aprítógépben felaprítjuk.
- A zabpelyhet gyengéden kinyomkodjuk és egy nagyobb tálba tesszük. Belekeverjük a tojásokat, a citromlét és a fűszereket, majd hozzáadjuk a halhúst is. Alaposan összekeverjük.
- A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, és olajban kisütjük. Sütőben is megsüthetjük, ebben az esetben laposabb pogácsákat formázunk, és a tetejüket megkenjük olajjal, a sütés félidejénél megfordítjuk, és a tetejét ismét megkenjük olajjal.
Friss salátával kínáljuk, de bármilyen majonézes saláta is nagyon jól illik hozzá.
A bazsalikom remekül passzol a szárnyas és a hal ételekhez. Hogy milyen jótékony tulajdonságai vannak, arról itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Nyami, biztos, nagyon finom ez az étel. Jól hangzik. Szeretném majd megcsinálni. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://romaetelek.wordpress.com oldalt.