Hozzávalók
50 dkg darált baromfi hús (csirke-, vagy pulykacomb, de akár mellhúsból is készíthető)
1 db zsemle
1 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, borsikafű, bazsalikom, gyömbér
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk.
- Egy nagyobb tálban a felvert tojáshoz adjuk a fűszereket és összekeverjük. Beletesszük a préselt fokhagymát, a húst és zsemlét, majd alaposan összegyúrjuk, hogy egynemű masszát kapjunk belőle.
- Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tört krumplival, főzelékfélékkel fogyaszthatjuk.
A borsikafű a bazsalikomhoz hasonlóan, morzsolt formában kerül forgalomba. Arról, hogy az ételízesítésen kívül mire használhatjuk még, itt olvashatsz bővebben.
Jól hangzik, tetszik ez a recept, elkészítem, amit odajutok. Ajánlom szíves figyelmetekbe a
https://600-kalorias-etrend.blogspot.com oldalt.