Fasírt receptek

Szárnyas-fasírt

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg darált baromfi hús (csirke-, vagy pulykacomb, de akár mellhúsból is készíthető)
1 db zsemle
1 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, borsikafű, bazsalikom, gyömbér
olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk.
  2. Egy nagyobb tálban a felvert tojáshoz adjuk a fűszereket és összekeverjük. Beletesszük a préselt fokhagymát, a húst és zsemlét, majd alaposan összegyúrjuk, hogy egynemű masszát kapjunk belőle.
  3. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tört krumplival, főzelékfélékkel fogyaszthatjuk.

 

A borsikafű a bazsalikomhoz hasonlóan, morzsolt formában kerül forgalomba. Arról, hogy az ételízesítésen kívül mire használhatjuk még, itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Jól hangzik, tetszik ez a recept, elkészítem, amit odajutok. Ajánlom szíves figyelmetekbe a
    https://600-kalorias-etrend.blogspot.com oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!