Fasírt receptek

Bolognai szósz

Ma nem egy klasszikus vagdalt receptet hoztam. Amiért mégis létjogosultsága van ezen az oldalon, az az, hogy darált húsból készítjük. A családom nagyon szereti, gyakran készítem ezt a finomságot.

 

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg darált hús (akkor a legfinomabb, ha 25-25 dkg sertés/marha vegyesen)

15 dkg kolozsvári szalonna

1-2 evőkanál olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

500 ml passzírozott paradicsom

fűszerek: só, őrölt bors, bazsalikom, oregánó, 1/4 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál barna cukor

 

Elkészítés

 

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát préseljük, a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk.
  2. Kezdjük el pirítani a szalonnát az olajban, majd amikor engedett némi zsírt, dobjuk rá a vöröshagymát. Pár perc múlva adjuk hozzá a sárgarépát, majd újabb pár perc után a darált húst is. Öntsük rá a passzírozott paradicsomot, tegyük bele a fokhagymát, és fűszerezzük ízlés szerint.
  3. Alacsony hőfokon főzzük 40-60 percet. Ez idő alatt főzzünk hozzá köretként spagetti tésztát.

Frissen a legfinomabb. Ínyencek reszelt sajtot is szórhatnak a tetejére.

 

A fahéj amellett, hogy kedvelt fűszer, az olaja felveszi a küzdelmet a fogszuvasodással, és más betegségek esetén is sikerrel alkalmazzák. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Istenien hangzik, ki kell próbálni ezt a szuper receptet. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!