Ma nem egy klasszikus vagdalt receptet hoztam. Amiért mégis létjogosultsága van ezen az oldalon, az az, hogy darált húsból készítjük. A családom nagyon szereti, gyakran készítem ezt a finomságot.
fotó: pixabay.com
Hozzávalók
50 dkg darált hús (akkor a legfinomabb, ha 25-25 dkg sertés/marha vegyesen)
15 dkg kolozsvári szalonna
1-2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
500 ml passzírozott paradicsom
fűszerek: só, őrölt bors, bazsalikom, oregánó, 1/4 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál barna cukor
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a fokhagymát préseljük, a sárgarépát vékonyan felkarikázzuk.
- Kezdjük el pirítani a szalonnát az olajban, majd amikor engedett némi zsírt, dobjuk rá a vöröshagymát. Pár perc múlva adjuk hozzá a sárgarépát, majd újabb pár perc után a darált húst is. Öntsük rá a passzírozott paradicsomot, tegyük bele a fokhagymát, és fűszerezzük ízlés szerint.
- Alacsony hőfokon főzzük 40-60 percet. Ez idő alatt főzzünk hozzá köretként spagetti tésztát.
Frissen a legfinomabb. Ínyencek reszelt sajtot is szórhatnak a tetejére.
A fahéj amellett, hogy kedvelt fűszer, az olaja felveszi a küzdelmet a fogszuvasodással, és más betegségek esetén is sikerrel alkalmazzák. Erről itt olvashatsz bővebben.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Istenien hangzik, ki kell próbálni ezt a szuper receptet. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.