Fasírt receptek

Mustáros vagdalt

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg darált hús (lapocka)

2 db nagyobb héjában főtt burgonya

1 kis fej hagyma

2 tojás

1 evőkanál mustár

2-3 evőkanál zsemlemorzsa

fűszerek: só, őrölt bors, fél kávéskanál tárkony

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A tojásokat egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük a fűszereket és a mustárt, majd belereszeljük a megtisztított főtt burgonyát.
  2. Beletesszük a darált húst, és a nagyon apróra vágott vöröshagymát is. Alaposan összekeverjük. Ha túl lágy a masszánk, akkor zsemlemorzsával sűrítjük.
  3. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Finomfőzelékkel vagy édesburgonyával tálaljuk.

 

A tárkonyt a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák. Teájának jótékony hatásairól itt olvashatsz többet.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Nagyon tetszik ez a recept, köszönöm szépen. Gratulálok hozzá. Figyelmetekbe ajánlom a https://karaj.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!