fotó: pixabay.com
Hozzávalók
50 dkg darált hús (lapocka)
2 db nagyobb héjában főtt burgonya
1 kis fej hagyma
2 tojás
1 evőkanál mustár
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
fűszerek: só, őrölt bors, fél kávéskanál tárkony
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A tojásokat egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük a fűszereket és a mustárt, majd belereszeljük a megtisztított főtt burgonyát.
- Beletesszük a darált húst, és a nagyon apróra vágott vöröshagymát is. Alaposan összekeverjük. Ha túl lágy a masszánk, akkor zsemlemorzsával sűrítjük.
- Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Finomfőzelékkel vagy édesburgonyával tálaljuk.
A tárkonyt a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák. Teájának jótékony hatásairól itt olvashatsz többet.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Nagyon tetszik ez a recept, köszönöm szépen. Gratulálok hozzá. Figyelmetekbe ajánlom a https://karaj.cafeblog.hu/ oldalt.