Hozzávalók
1 kg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű, majoránna
4 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- Egy kisebb lábasban összekeverjük a ketchupot, mézet, szójaszószt és a balzsamecetet. Pár percig forraljuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük.
- Egy nagyobb tálba beleütjük a tojásokat és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a húst, a hagymákat és a zsemlemorzsát, és keményebb masszát gyúrunk belőle.
- A húsmasszából cipót formázunk és beletesszük egy tepsibe. Ráöntjük a mázat, és alaposan bekenjük vele.
- 180 fokos sütőben 40-60 perc alatt készre sütjük.
Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.
A kenőcsökben viszketéscsillapítóként használatos kakukkfűnek számos további jótékony hatása van. Ezekről itt olvashatsz többet.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Tetszik nagyon ez a bejegyzés, köszönöm. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.