Fasírt receptek

Húskenyér

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

1 kg darált pulykahús

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

15 dkg zsemlemorzsa

2 tojás

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű, majoránna

4 evőkanál ketchup

1 evőkanál méz

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál balzsamecet

 

Elkészítés

 

  1. Egy kisebb lábasban összekeverjük a ketchupot, mézet, szójaszószt és a balzsamecetet. Pár percig forraljuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük.
  3. Egy nagyobb tálba beleütjük a tojásokat és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a húst, a hagymákat és a zsemlemorzsát, és keményebb masszát gyúrunk belőle.
  4. A húsmasszából cipót formázunk és beletesszük egy tepsibe. Ráöntjük a mázat, és alaposan bekenjük vele.
  5. 180 fokos sütőben 40-60 perc alatt készre sütjük.

Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

 

A kenőcsökben viszketéscsillapítóként használatos kakukkfűnek számos további jótékony hatása van. Ezekről itt olvashatsz többet.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Tetszik nagyon ez a bejegyzés, köszönöm. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!