Fasírt receptek

Rafinált vagdalt

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy hétvégi-, vagy ünnepi sültből még két nap múlva is a hűtőben volt egy kis maradék. 
Az alábbi receptet az ilyen maradékok felhasználására javaslom.

forrás: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

60 dkg burgonya

20 dkg maradék sült hús

10 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

1 dl tej

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, kakukkfű

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és lereszeljük. A hagymákat megtisztítjuk, ledaráljuk. A főtt húst és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk (vagy aprítógépben aprítjuk).
  2. A felvert tojáshoz hozzáadom a tej felét és a fűszereket, majd az összes hozzávalót alaposan összekeverem. Ha szükséges, lehet még hozzáadni tejet, a lényeg, hogy jól megmunkálható masszát kapjunk.
  3. Nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Párolt rizzsel és salátával kínáljuk.

 

A fertőtlenítő hatású kakukkfüvet igen széles körben használják. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Nagy érdeklődéssel olvastam ezt a bejegyzést,mely igen hasznos, értékes. Ajánlom megnézni a https://csirkemell.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!