A máj kiemelkedően fontos vasforrás, érdemes rendszeresen fogyasztani. A marhamáj a méltatlanul népszerűtlen alapanyagok között szerepel, mert jellegzetesen erős íze van. Ezt úgy finomíthatjuk, hogy elkészítés előtt néhány órára beáztatjuk tejbe. Ezúttal sertéshússal kevert fasírt készül belőle, a jellegzetes ízét így is elveszíti.
forrás: pixabay.com
Hozzávalók
25 dkg darált sertés hús
35 dkg marhamáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 szál sárgarépa
1 tojás
fűszerek: só, bors, petrezselyemzöld
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A májat daráljuk le, a burgonyákat főzzük meg héjában, a sárgarépát és a hagymákat pucoljuk meg.
- A megtisztított főtt krumplit és a sárgarépát reszeljük le, a hagymákat és a petrezselyemzöldet aprítsuk.
- A felvert tojásba keverjük el a fűszereket, tegyük bele a darált húst és májat, végül a reszelt zöldségeket is. Alaposan keverjük össze.
- Vizes kézzel formázzunk gombócokat, majd enyhét lapítsuk el. Forró olajba beletéve, közepes hőfokon süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Zöldsalátát kínáljunk hozzá.
A fokhagymának egyes ókori népek varázserőt tulajdonítottak, Egyiptomban pedig szent növényként tisztelték. További érdekességeket itt olvashatsz erről a sokoldalú gyógy-, és fűszernövényről.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon fontos információkat adsz jelen írásodban,gratulálok. Javaslom megtekinteni a https://romaetelek.wordpress.com oldalt.