Fasírt receptek

Zabpelyhes fasírt – Gluténérzékenyeknek is

forrás: pixabay.com

 

Gluténérzékenység esetén problémát okozhat a zabkészítmények búzával való szennyezettsége, ami a gabona betakarítása, szállítása, tárolása vagy feldolgozása alatt jöhet létre, ezért a gluténérzékenyek diétájában kizárólag gluténmentes zab fogyasztható. Nem kell tehát lemondaniuk az értékes gabonáról, csak figyeljenek rá, hogy garantáltan gluténmentes zabpelyhet vásároljanak.

 

Hozzávalók

 

50 dkg darált sertés lapocka

15 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)

1 tojás

2-3 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, Cayenne bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, kakukkfű

olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

  1. A zabpelyhet 20 percre langyos tejbe áztatjuk.
  2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finoman kinyomkodott zabpelyhet és a tojást, befűszerezzük ízlés szerint és alaposan összekeverjük.
  3. Tetszés szerinti pogácsákat formázunk belőle, és kevés forró olajban aranybarnára sütjük.

Köretként salátát adunk mellé.

 

A Cayenne bors antibakteriális-, és egyéb jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Nagyon jó ez a recept a , köszönöm. Javaslom megnézni a https://csirkemell.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!