Gluténérzékenység esetén problémát okozhat a zabkészítmények búzával való szennyezettsége, ami a gabona betakarítása, szállítása, tárolása vagy feldolgozása alatt jöhet létre, ezért a gluténérzékenyek diétájában kizárólag gluténmentes zab fogyasztható. Nem kell tehát lemondaniuk az értékes gabonáról, csak figyeljenek rá, hogy garantáltan gluténmentes zabpelyhet vásároljanak.
Hozzávalók
50 dkg darált sertés lapocka
15 dkg zabpehely (gluténérzékenyeknek a garantáltan gluténmentes javasolt)
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, Cayenne bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, kakukkfű
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A zabpelyhet 20 percre langyos tejbe áztatjuk.
- A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a finoman kinyomkodott zabpelyhet és a tojást, befűszerezzük ízlés szerint és alaposan összekeverjük.
- Tetszés szerinti pogácsákat formázunk belőle, és kevés forró olajban aranybarnára sütjük.
Köretként salátát adunk mellé.
A Cayenne bors antibakteriális-, és egyéb jótékony hatásairól itt olvashatsz bővebben.
Nagyon jó ez a recept a , köszönöm. Javaslom megnézni a https://csirkemell.cafeblog.hu oldalt.