Ennek az ételnek az adja az ízét, hogy 3 féle húsból készül. Létezik sokkal fűszeresebb változata is, de én most egy egyszerű, de nagyszerű receptet hoztam.
Csevapcsicsa
Hozzávalók
50 dkg marhahús
25 dkg sertés hús
25 dkg birka hús
2 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
0,5-1 dl szénsavas ásványvíz
kevés olaj
Elkészítés
- A legfontosabb, hogy a hús kétszer legyen megdarálva. Ha nincs otthon darálónk, akkor kérjük meg a hentest, hogy még egyszer darálja le nekünk, másodszor egy kisebb lyukú tárcsával. A háromféle kétszer darált húst alaposan keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (alapvetően ez egy csípős étel, tehát, ha szeretjük, ne sajnáljuk belőle a borsot).
- Tegyük bele a szódabikarbónát, (mely azért szükséges, hogy az étel omlósabb legyen tőle), majd öntsük hozzá a szénsavas ásványvizet. Utóbbiból először csak 0,5 dl-t, és meglátjuk szükséges-e hozzá a másik 0,5 dl. Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, és pihentessük 5-10 percig.
- Fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymákat, és ismét alaposan keverjük össze. Fél órát pihentessük a hűtőben. Ezután formáljunk belőle 6-8 cm hosszú-, és 2-3 cm széles rudacskákat.
- Teflonserpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük ki a Csevapcsicsát.
Nyáron grillen is készülhet. Ekkor tegyük a rudacskákat egy olajjal megkent grilltálcára, és gyakran forgatva süssük készre.
Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.
A bors antibakteriális hatású, kiváló antioxidáns. Ezen kívül hatékonyan védi a szervezetet többféle betegségtől, melyekről bővebben itt olvashatsz.
Szia!
Érdekes a neve, tetszik a recept, mely valóban nagyszerű. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://kave-blog.blog.hu/ oldalt.