Fasírt receptek

Dél-európai “fasírt”

Ennek az ételnek az adja az ízét, hogy 3 féle húsból készül. Létezik sokkal fűszeresebb változata is, de én most egy egyszerű, de nagyszerű receptet hoztam.

Csevapcsicsa

 

Hozzávalók

 

50 dkg marhahús

25 dkg sertés hús

25 dkg birka hús

2 gerezd fokhagyma

1 csapott teáskanál szódabikarbóna

0,5-1 dl szénsavas ásványvíz

kevés olaj

 

Elkészítés

 

  1. A legfontosabb, hogy a hús kétszer legyen megdarálva. Ha nincs otthon darálónk, akkor kérjük meg a hentest, hogy még egyszer darálja le nekünk, másodszor egy kisebb lyukú tárcsával. A háromféle kétszer darált húst alaposan keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (alapvetően ez egy csípős étel, tehát, ha szeretjük, ne sajnáljuk belőle a borsot).
  2. Tegyük bele a szódabikarbónát, (mely azért szükséges, hogy az étel omlósabb legyen tőle), majd öntsük hozzá a szénsavas ásványvizet. Utóbbiból először csak 0,5 dl-t, és meglátjuk szükséges-e hozzá a másik 0,5 dl. Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat, és pihentessük 5-10 percig.
  3. Fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagymákat, és ismét alaposan keverjük össze. Fél órát pihentessük a hűtőben. Ezután formáljunk belőle 6-8 cm hosszú-, és 2-3 cm széles rudacskákat.
  4. Teflonserpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük ki a Csevapcsicsát. 
    Nyáron grillen is készülhet. Ekkor tegyük a rudacskákat egy olajjal megkent grilltálcára, és gyakran forgatva süssük készre.

 

forrás: pixabay.com

Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.

A bors antibakteriális hatású, kiváló antioxidáns. Ezen kívül hatékonyan védi a szervezetet többféle betegségtől, melyekről bővebben itt olvashatsz.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Érdekes a neve, tetszik a recept, mely valóban nagyszerű. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://kave-blog.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!