Szerintem nincs jobb egy házi hamburgernél. Nem hízlal, a mi ízlésünk szerint készül, és sokkal finomabb, mint a “gyári”. Mindemellett hamar kész van és laktató. Szombatonként szokott készülni, amikor valami gyorsra vágyunk, hogy ne a konyhában menjen el az idő.
Hamburger
Hozzávalók
40 dkg darált hús (sertés és marha fele-fele arányban)
só, bors
5-6 evőkanál olíva olaj
3 db hamburger zsemle
3 db salátalevél
1 db uborka vagy paradicsom
1 kis fej lilahagyma
3 szelet cheddar sajt
majonéz, mustár, ketchup: ízlés szerint
Elkészítés
- A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 3 lapos pogácsát készítünk belőle, majd bekenjük olíva olajjal.
- Serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a húspogácsákat. Mielőtt kész, tegyük rá a sajtszeleteket, így jobban ráolvad.
- Melegítsük fel a kettévágott hamburgerzsemlét. Ízlés szerinti öntetet tegyünk az aljára, majd a salátalevelet, és erre a sajttal borított húst. Jöhet az uborka vagy a paradicsom, és a lilahagyma, végül a szintén ízlés szerinti öntet. Tegyük rá a zsemle tetejét, és fogyasszuk jó ízűen.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Szuper étel, enni kell, köszönöm, írtál róla.
Javaslom megnézni a https://lelekgyogyir.wordpress.com/ oldalt.